O nama

Što za nas znači "društveno odgovorno poslovanje" i "održivi razvoj"? 

Društveno odgovorno poslovanje i održivi razvoj za nas nisu samo još jedan projekt ili inicijativa. Vjerujemo da bi DOP i održivost trebali biti sastavni dio Vašeg djelovanja, poslovanja i stvaranja vrijednosti.

Aktivno radimo na budućnosti u kojoj je održivost norma, ključno strateško razmatranje i prava stvar. Kada poduzeća razmišljaju o održivosti na holistički način, one mogu donijeti financijske prinose te ekološki i društveni prosperitet.  

 Godina osnivanja:

2015. 

 Osnovna djelatnost:

Istraživačko-savjetodavni rad u području društveno odgovornog poslovanja.

Misija:

Institut za društveno odgovorno poslovanje (IDOP) je istraživačko-savjetodavna organizacija usmjerena na razvoj društvene odgovornosti poduzeća i promociju nefinancijskog izvještavanja kroz nezavisno istraživanje, savjetovanje i prikaz dobrih praksi na području Republike Hrvatske.

Vizija:

Osviještena poduzeća koja društveno odgovornim poslovanjem doprinose kvaliteti života zajednice, čine viziju našeg djelovanja.

Naše vrijednosti: 

  • predanost izvrsnosti
  • nezavisnost
  • moralnost
  • stručnost
  • interdisciplinarnost
  • transparentnost
  • inovativnost
  • kreativnost
  • timski rad

Vjerujemo kako je za kvalitetno društveno odgovorno poslovanje, od ključne važnosti otvorena komunikacija s dionicima, prikladna metodologija implementacije i sveobuhvatno izvještavanje o poslovanju.

 Naš tim:

Nikolina, dr. sc., savjetnica za nefinancijsko izvještavanje

Nikolina je savjetnica na području izvještavanja o DOP-u i nefinancijskog izvještavanja. Uz ostale članove tima, pomaže klijentima u formiranju strategija za dugoročno održivo poslovanje i razvijanju novih poslovnih praksi u skladu s potrebama promijenjenog okoliša i zahtjevima dionika. Osnovno područje stručnosti joj je nefinancijsko izvještavanje, prvenstveno prema okviru Globalne inicijative za izvještavanje (GRI) zbog njegove sveobuhvatnosti i jednostavne primjenjivosti, kako u pregledu poslovanja poduzeća, tako i u unutarnjem i vanjskom izvještavanju.

Redovito sudjeluje u raznim konferencijama, seminarima i radionicama iz područja održivosti. Kontinuirano napredovanje smatra neophodnim kako bi na potrebe klijenata mogla odgovarati individualiziranim integrativnim pristupom.

Kontakt email: nikolina@idop.hr 

Nikolina 15 (1)

 ___________________________________________________________________________

Hrvoje, mag. ing. aedif., doktorand Građevinskog fakulteta (održivi materijali i graditeljstvo)

Sa širokim znanjem iz područja građevinskog inženjeringa, Hrvoje je radio na mnogim projektima konstrukcija i rekonstrukcija građevina. Surađuje sa širokim rasponom klijenata, uključujući i najveća nacionalna poduzeća, te im pomaže u provođenju novih propisa.

Njegov tim suradnika pruža uslugu tehničkog savjetovanja o građevinskim materijalima, elementima, strukturama i konstrukcijama. Kako bi uvijek bio u toku s najnovijim ekološkim standardima i inovacijama na području održive gradnje, posvećen je neprestanom istraživanju i doktorskom radu na temu rekonstrukcija i novih materijala. Stručnjaci iz održive gradnje pomoći će vam u pronalaženju najboljih rješenja za vaše građevinske projekte.

Kontakt email: hrvoje@idop.hr 

___________________________________________________________________________

Marija, B.A. Human Resources Management

Diplomirala ljudske potencijale i psihologiju na američkom fakultetu u Ženevi u Švicarskoj. Nakon dugogodišnjeg rada u ljudskim potencijalima u jednoj od vodećih kompanija u Hrvatskoj, stečeno znanje i iskustvo odlučila je iskoristiti u području društveno odgovornog poslovanja.

Stručnjak je za ljudske potencijale, pogotovo u segmentu DOP-a te kroz direktno djelovanje putem  seminara, edukacija i radionica zainteresiranoj skupini približava važnost sinergije HR-a i DOP-a.

Kontakt email: ured@idop.hr

___________________________________________________________________________

 

 GRI 2020Ssrint _nonprofit

“We are a member of the Community and support the mission of GRI to empower decision makers everywhere, through GRI Sustainability Reporting Standards and its multi-stakeholder network, to take action towards a more sustainable economy and world.”