Institut za društveno odgovorno poslovanje postao službeni promotor projekta Global Survey

Ciljevi održivog razvoja (SDGs) plan su za postizanje bolje i održivije budućnosti za sve. Oni su jedinstveni poziv na akciju da se okonča siromaštvo, zaštiti planet i osigura mir i napredak svim zemljama. Ciljevi održivog razvoja definiraju globalne izazove s kojima se suočavamo, uključujući siromaštvo, nejednakost, klimatske i okolišne promjene te mir i pravdu.

Ciljevi su međusobno povezani i važno je da se svaki od njih ostvari do 2030.

Što je Global Survey?

Global Survey je projekt koji prikuplja mišljenja i očekivanja o pitanjima održivosti, uključujući i Ciljeve održivog razvoja, u što je više moguće zemalja diljem svijeta.

 Global Survey

 

Glavni cilj Global Surveyja je identificirati stupanj održivog razvoja do danas, podići svijest o Ciljevima održivog razvoja diljem svijeta, te potaknuti ljude da se aktivno uključe.

Global Survey cilja na pojedince i predstavnike politike, businessa i medija, akademske  građane te civilno društvo na nacionalnom i međunarodnom nivou. Svrha je priorizirati relevatne teme vezane za okoliš, socijalna pitanja i gospodarstvo u pojedinim državama i pozvati na hitnu akciju. Osim toga, ocjenjuju se i aktivnosti institucija u svakoj državi.

Projekt provodi Schlange and Co. (S & C), njemačka konzultantska tvrtka za održivost, i Centar za poslovanje i okoliš Sveučilišta Yale. Global Survey je započeo u rujnu 2018., a financira ga Vlada Savezne Republike Njemačke.

Osim IDOP-a, službeni promotor postao je i naš projekt sociSDG te projektni partneri.

Svatko može postati službeni promotor i proširiti glas o održivosti. Anketu o održivosti možete ispuniti ovdje

Website: www.globalsurvey-sdgs.com

Twitter: @GlobalSurveySDG

Facebook: @GlobalSurveySDG

Instagram: globalsurvey17

LinkedIn: Global Survey on Sustainability and the SDGs